Στο Φαράγγι Ραμνο Μπορ

 

 

Το περίφημο φαράγγι τους,γνωστό ως Ραμνο Μπορ(Ισιο Πεύκο), έλκει την ονομασία του από το ομώνυμο δάσος που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.090-1.600μ.

Αξίζει να απολάυσετε την πεζοπορική διαδρομή που ξεκινάει λίγα μέτρα από την εξωτερική πισινά των Λουτρών και συνεχίζει στο πλακόστρωτο δρομάκι κατά μήκος  του θερμοπόταμου.

Ο περίπατος σας χαρίζει όμορφες εικόνες μέσα στο υδρόφιλο δάσος με τους μικρούς καταρράκτες του και έπειτα από περίπου 5 λεπτά ξεκινάει το χωμάτινο μονοπάτι.Η πεζοπορία μέσα στο φαράγγι, ανάμεσα σε θεόρατα βράχια, ορμητικά νερά, γυμνά δέντρα και καταρράκτες θα σας μαγέψει.Το φαράγγι καταλήγει στο υψηλότερο σημείο του δάσους Ράμνο Μπορ, στα 1600 υψόμετρο.

Λουτρά Λουτρακίου

Τα Λουτρά Λουτρακίου βρίσκονται στους πρόποδες του Βόρρα, σε απόσταση 2,5 χλμ.από τον οικισμό Λουτράκι. Ήταν γνωστά από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η ρήση τους συνεχίστηκε στα Ρωμαϊκά χρόνια και στα Βυζαντινά.Προσελκύουν τους επισκέπτες χάρη στις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών  πηγών τους. Τα μεταλλικά νερά έχουν μέση θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου και ενδείκνυνται για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία.

Τηλέφωνο:23840-91300

 

Τεχνικά-Χαρακτηριστικά

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χιονοδρομικού κέντρου.

Επισκεφθείτε

Διαμονή-Φαγητό

Καιρός

Ο Καιρός στo Καϊμακτσαλαν!

Χρήσιμα Links