Στις όχθες Του Σακουλέβα

 

 

Περιδιαβαίνοντας τις όχθες του ποταμού Σακουλέβα στη Φλώρινα, τα μακεδονίτικα διώροφα σπίτια μπερδεύονται με τα κομψά νεοκλασικά δημιουργώντας ένα πολύχρωμο κολάζ.

Ο περίπατος γύρω από την παραποτάμια περιοχή, η οποία αποτελούσε το ιστορικό, εμπορικό και κοινωνικό κέντρο  της Φλώρινας, αποκαλύπτει εικόνες μοναδικής ομορφιά.Αρκετά κτίρια αποτελούν αληθινά έργα τέχνης, που ευτυχώς αποκαταστάθηκαν, χάρη στο μεράκι των ιδιοκτητών τους και κατοικούνται μέχρι σήμερα.

Δεν λείπουν όμως και τα εγκαταλελειμμένα οικήματα που η έκδηλη φθορά τους από τον χρόνο έχει σβήσει την παλιά αίγλη τους. Παλιά πανέμορφα κτίρια θα θαυμάσετε και κατά μήκους της κεντρικής οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μοδέστειος Σχολή

Το διώροφο κτίριο της Μοδεστείου Σχολής κυριαρχεί στο κέντρο του Πισοδερίου. Κτισμένο το 1903 από τον Αρχιμανδρίτη Μόδεστο, ο οποίος καταγόταν από το πισοδέρι, λειτούργησε ως οικοτροφείο αρρένων και θηλέων, και ημιγυμνάσιο μέχρι το 1912. Έκτοτε λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 70΄.Σήμερει λειτουργεί ως ξενώνας.

 

Τεχνικά-Χαρακτηριστικά

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χιονοδρομικού κέντρου.

Επισκεφθείτε

Διαμονή-Φαγητό

Καιρός

Ο Καιρός στην Βίγλα!

Χρήσιμα Links