Σπήλαιο Αλιστράτη

 

 

 «Η απάντηση του σκότους στα έργα του φωτός».Η εν λόγω επιγραφή στην τεχνητή είσοδο του σπηλαίου Αλιστράτη συνοψίζει με τον πιο εύστοχο τρόπο το φαντασμαγορικό θέαμα που δημιουργούν οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες.
Μόλις 1.000 μέτρα από τα συνολικά 25.000 στρέμματα που καταλαμβάνει,θα περπατήσετε μέσα στο σπήλαιο σε έναν επίπεδο διάδρομο,που διακοσμείται από περιέργους σχηματισμούς.Εδώ δεν χρειάζεται να φορέσετε παλτό, η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 18 βαθμούς Κελσίου, αφού το πάχος της οροφής αγγίζει τα 15 μέτρα.Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από τους κατοίκους του χωριού το 1960, αλλά έχει αξιοποιηθεί  μόλις τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τηλέφωνο:23240-82045

 

Λίμνη Κερκίνη

Η λίμνη της Κερκίνης είναι από τους σπουδαιότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας.Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1932,όταν κατασκευάστηκε το φράγμα του Στρυμόνα  και από το 1984 έχει ενταχθεί στη συνθήκη Ραμσαρ, ως  ένας από τους δέκα σημαντικότερους υδροβιότοπους διεθνώς.

Η γνωριμία με τη λίμνη αρχίζει με το που επιβιβαστείτε στο σκάφος του Κώστα Γρούλια, ο οποίος θα σας κατατοπίσει για τα είδη των πουλιών και των ψαριών που ζουν εκεί. Η ξενάγηση αρχίζει από το λιμάνι της Κερκίνης, όπου θα μάθετε πως η συνολική έκταση ποικίλλει αναλόγως της εποχής, η οποία μετρά 50 χιλιάδες στρέμματα τον χειμώνα και φτάνει τα 75.000 την άνοιξη.

Επόμενη στάση είναι η   «βουλή» όπως έχουν ονομάσει οι κάτοικοι της περιοχής τη μικρή χερσαία έκταση  στη μέση της Κερκίνης, γιατί εκεί συγκεντρώνονται οι αργυροπελεκάνοι για να ξεκουραστούν. Η ξενάγηση με την βάρκα φτάνει στο τέλος της και τη σκυτάλη παίρνει η βόλτα από χωματόδρομο στα σημεία που ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών στη χώρα μας και άλλα θηλαστικά,όπως ζαρκάδια, λύκος, αγριόγατα, λαγός και νυφίτσα.


Τηλέφωνο:23270-28004-5

 

Τεχνικά-Χαρακτηριστικά

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χιονοδρομικού κέντρου.

Επισκεφθείτε

Διαμονή-Φαγητό

Καιρός

Ο Καιρός στo Λαϊλιά!

Χρήσιμα Links