Σεργιάνι στη Νάουσα

 

 

Η περιήγηση στην όμορφη πόλη της Νάουσας ξεκινάει από τα σκοτεινά νερά του ποταμού της Αράπιτσας ως τον εντυπωσιακό καταρράκτη των Στουμπάνων,με το μνημείο θυσίας των γυναικών της Νάουσας, που το 1822 επέλεξαν να πέσουν στο Βάραθρο για να μην υποδουλωθούν στους Τούρκους.Συνεχίζει στη συνοικία «Πουλιάνα», όπου σώζονται μερικά από τα ωραιότερα δείγματα μακεδονικής αρχιτεκτονικής. Το πέτρινο κτίριο του «Μουγγρή», κτισμένο γύρω στο 1860, αποτελεί ένα από τα παλιότερα οικήματα της πόλης.


Μια βόλτα γύρω από τον πανύψηλο πύργο του ρολογιού του 1896 σημείο αναφοράς της πόλης, στο πανέμορφο δημοτικό πάρκο, αλλά και στην παλιά συνοικία  Αλώνια υπόσχεται ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα.

Σχολή του Αριστοτέλη

Στα χνάρια της Ιστορία, αλλά και δύο μεγάλων προσωπικοτήτων του αρχαίου κόσμου, του Αριστοτέλης και Μεγάλου Αλέξανδρου, οδηγεί η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Νυμφαίου της Αρχαία Μίεζας, στην περιοχή της Ισβόρια της Νάουσας. Εδώ, σε μια εξαιρετική τοποθεσία με πυκνή βλάστηση, μονοπάτια και τρεχούμενα νερά, βρίσκεται η Σχολή του Αριστοτέλη.

Σε αυτόν τον τόπο, κατά τον 4ο αιώνα π.Χ, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος μύησε στη φιλοσοφία, την ποίηση, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες τον γιο του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου β΄, τον Αλέξανδρο καθώς και τους γόνους των αριστοκρατικών οικογενειών της Μακεδονίας

 

Τεχνικά-Χαρακτηριστικά

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χιονοδρομικού κέντρου.

Επισκεφθείτε

Διαμονή-Φαγητό

Καιρός

Ο Καιρός στo Βέρμιο

Χρήσιμα Links